Forstå dit handicap og dets udvikling

Mange spillere i klubben er meget opmærksomme på deres handicapudvikling og venter spændt på handicapresultaterne, når de udgives fra DBF. Dette sker i øjeblikket to dage efter turneringen blev spillet. Forsinkelsen skyldes at resultatet først afsendes fra Realbridge firmaet efter en dag.

Nogle spiller med skiftende partnere, mens andre holder sig til den samme eller et par stykker. Dertil kommer, at vi spiller forskellige turneringsformer som Monrad, Howell og Hold. Det kan derfor være vanskeligt at vurdere, hvordan de enkelte turneringer påvirker ens handicap. Man vil oftest opleve, at ens handicap svinger, typisk mellem +/- 1.5 over tid.

Men husk nu, at bridge er et partnerskabsspil og ikke en individuel sport. Ens resultat afhænger af, hvor godt et partnerskab man har udviklet. Hvis man spiller med en fast partner eller et begrænset antal, er det bedre at forstå, hvordan parhandicappet udvikler sig i stedet for det individuelle resultat. Dette kan være en stor hjælp til at forbedre ens makkerspil og afprøve makker aftaler. Desværre er det nuværende handicapsystem individuelt orienteret, og det er vigtigt at forstå dette.

Denne side har et værktøj, der beregner det "løbende gennemsnitshandicap" over en periode med cirka 50 turneringer. Det løbende handicap gennemsnit tager højde for usædvanlige afvigelser.

Se din eller andres udvikling gennem de seneste turneringer

Grafisk visning af handicapudvikling

Grafen viser den løbende gennemsnitlige handicapværdi baseret på dine seneste turneringer. Jo lavere værdi på grafen, jo bedre er dit handicap. Grafen kan give dig en indikation af, om dit handicap er faldende, stigende eller stabilt over tid. Det er vigtigt at huske, at enkelte udsving kan forekomme, men det overordnede mønster bør give dig en idé om din udvikling.


Data tabel for ovenstående graf.